LA ODISEA DE AQUELLAS VIDAS
Teatro de lo Inestable
3,4, 10, 11 i 12 de gener. INESTABLE, 19h
Teatre contemporani. Espectacle en castellà
LA ODISEA DE AQUELLAS VIDAS parla de la immigració. Si les dos Odissees anteriors parlaven dels viatges, d'aquells éssers humans que són forçats a viatjar a la guerra i es queden en les cunetes, en esta Odissea, sobretot, parlem d'aquelles persones que han iniciat el seu camí desesperat de migració a la recerca d'una millor vida. Parlem en concret, i com a escena que nodrix tot el text i tota la poètica del relat, de les persones migrants que han de passar pel desert de Tunísia. Parlem del drama de Fati i Marie, una mare i una filla que van morir creuant el desert de Tunísia buscant una vida millor. Mare i filla de 30 i 6 anys respectivament. La seua mort li posa nom a l'infern que estan vivint centenars de migrants llançats per l'exèrcit de Tunísia a este terrible desert fronterer amb Líbia, on, amb temperatures de 50 graus, és impossible sobreviure sense refugi, menjar i sense aigua. L'obra recorre el cos de la dona i la filla, i este recorregut ens porta a altres milers de cossos que deambulen per diferents camins desnonats, perduts i desolats.
El text de La Odisea de aquellas vidas és un text escrit a huit mans: Iria Márquez, Jacobo Pallarés, Carla Zúñiga y Ignacio Tamagno.
***
LA ODISEA DE AQUELLAS VIDAS habla de la inmigración. Si las dos Odiseas anteriores hablaban de los viajes, de aquellos seres humanos que son forzados a viajar a la guerra y se quedan en las cunetas, en esta Odisea, sobre todo, hablamos de aquellas personas que han iniciado su camino desesperado de migración en busca de una mejor vida. Hablamos en concreto, y como escena que nutre todo el texto y toda la poética del relato, de las personas migrantes que tienen que pasar por el desierto de Túnez. Hablamos del drama de Fati y Marie, una madre y una hija que murieron cruzando el desierto de Túnez buscando una vida mejor. Madre e hija de 30 y 6 años respectivamente. Su muerte le pone nombre al infierno que están viviendo centenares de migrantes lanzados por el ejército de Túnez a este terrible desierto fronterizo con Libia, donde, con temperaturas de 50 grados, es imposible sobrevivir sin refugio, comida y sin agua. La obra recorre el cuerpo de la mujer y la hija, y este recorrido nos lleva a otros miles de cuerpos que deambulan por diferentes caminos desahuciados, perdidos y desolados.
El texto de La Odisea de aquellas vidas es un texto escrito a ocho manos: Iria Márquez, Jacobo Pallarés, Carla Zúñiga y Ignacio Tamagno.
FITXA ARTÍSTICA:
Creació i direcció: Jacobo Pallarés. Dramatúrgia Iria Márquez, Carla Zúñiga Morales, Ignacio Tamagno i Jacobo Pallarés.
En escena: Lucía Poveda, Juan Andrés González, Arantxa Cortés, Nuria Albelda i Jacobo Pallarés. Direcció d'actors: Alejandra Mandli. Espai escènic:Los Reyes del Mambo. Disseny d'il·luminació: Diego Sánchez. Cançons: Juan Andrés González. Videocreació Aurora Diago. Assesorament de moviment: Andrea Carrió. Vestuari: Nuria Albelda i Esther Pedrós. Producció executiva:Esther Pedrós i Marta Rubio. Producció en gira: Nuria Albelda. Comunicació: Esther Pedrós, Alba Pérez i Andrea de la Fuente.